Спин дружба Маврово 2017

Спин дружба Маврово 2017

07 Мај , 2017, денот кога се одржа спин дружењето/натпреварот на преубавото Мавровско езеро. Околу 15-ина колеги се собравме на Црн Камен утрото. Инаку, ова дружење оваа година има комеморативно значење, во сеќавање на нашиот покоен драг колега Владо МКД.
Со самото пристигнување на езерото благодарение на dafko со кого патував :), некои од колегите веќе беа на локацијата, чекавме да дојде главнината ( претседателот saso со најрасположениот Dare $, kompir, FisherKing и останатите драги колеги). Имаше доста од колегите кои од оправдани ( се надевам оправдани хехехе ) причини не дојдоа, но што е тука е. Ситуацијата не беше сјајна во однос на временските услови, но сето останато беше прекрасно. Дружењето,пријателите, смеење, шеги, секогаш расположени за добра забава. Но, за несреќа, времето не не послужи. Натпреварот почна со силен ветар кој почна да се зголемува, а згора на тоа и дожд се појави за да ни го прекине натпреварот. Условите беа невозможни за да се лови, па по заеднички договор, се упативме кон "Мал одмор" да сублимираме, да размениме искуства и слично. Имаше и второ полувреме кај Маврови Анови подоцна за натпревар, но дождот и ветрот си ја покажаа силата и тоа беше крај на дружбата. Инаку, за краткото време кое го искористивме за да се натпреваруваме, се уловија 3 риби и имаше неколку откачувања и удари. Најголемата ја фати FisherKing, потоа Давор и последната Срѓан. Тоа и беше конечниот резултат, 1-во, 2-ро и 3-то место. До следното дружење, бистро на сите вљубеници во спининг риболовот! :)

Прегледано 2274 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija