РЕПОРТАЖИ

ПОВЕЌЕ ВО ОВАА КАТЕГОРИЈА
Мавровско езеро 21.10.2018

Мавровско езеро 21.10.2018

07 Ноември 2018

Неколку часовен риболов на Мавровско езеро. Температурата 6 степени, но ветерот кој што дуваше даваше чувство дека е многу поладно. Локација кај Мавровска брана под рударот.Додека се припремав за риболов во кутијата спремив три силиконски ц...

Второ порибување на Лепенец со бела риба

Второ порибување на Лепенец со бела риба

05 Ноември 2018

Во петокот (02.11) додека една група порибуваше со пастрмка, друга група со наши активисти отидоа на езерцето да ја извадат и преостанатата риба. Се извади целата риба од езерцето, искрено не изненади количината која останала вчера, а од та...

Порибување на Треска со 100 кг пастрмка

Порибување на Треска со 100 кг пастрмка

05 Ноември 2018

Во петокот (02.11) во соработка со Град Скопје и Македонска Риболовна Федерација, извршивме порибување на ревирот Вардар 3 - Скопски со 100 кг поголем подмладок и возрасни единки на македонска пастрмка. Дел од пастрмката е спремна и за мрес...

Прво порибување на Лепенец со бела риба

Прво порибување на Лепенец со бела риба

05 Ноември 2018

Во четвртокот (01.11) откако бевме известени дека малото езерце во парк ќе се празни и чисти, се собравме набрзинка и отидовме да ја спасиме преостанатата риба од езерцето.Успеавме да извадиме поголем дел од рибата, бојници, кленови, попади...

Крапска дружба Паљурци 2018

Крапска дружба Паљурци 2018

30 Октомври 2018

Седејќи дома, а ме јаде црвот за риболов ама за пусто нигде нема консеции. Викам пак ке треба да се иде надвор од државата поради не азурност на институциите и немање консеција на повеќето води кај нас. Ми доаѓа една идеја да се направи едн...

ИНФОРМАЦИИ

ПОВЕЌЕ ВО ОВАА КАТЕГОРИЈА
Државна дозвола за рекреативен риболов за 2019

Државна дозвола за рекреативен риболов за 2019

14 Јануари 2019

Почитувани колеги риболовци, Започнати се процедури и може да се аплицира и за годишната државна дозвола. Цената е 7.000 денари и важи на сите риболовни ревири и рекреативни зони (реки и езера) каде што е доделена концесија. Ако некој сака...

Легитимација за рекреативен риболов за 2019

Легитимација за рекреативен риболов за 2019

08 Јануари 2019

И во 2019 година, сајтот http://www.ribar.com.mk и здружението РИБАР 2011 бесплатно им помагаат на риболовците што побрзо да извадат легитимација, или маркица за 2019 година, за оние кои веќе поседуваат легитимација. Легитимацијат...

ЦЕНИ И ПУНКТОВИ ЗА ДОЗВОЛИ ЗА 2019 ГОДИНА

ЦЕНИ И ПУНКТОВИ ЗА ДОЗВОЛИ ЗА 2019 ГОДИНА

08 Јануари 2019

ЦЕНИ НА ДОЗВОЛИ ЗА 2019 ГОДИНА 1. РЕВИР ВАРДАР 3 – СКОПСКИ: (ВАРДАР ОД РАДУША ДО СОСТАВ СО ПЧИЊА, ТРЕСКА ОД МАТКА ДО СОСТАВ СО ВАРДАР, ЛЕПЕНЕЦ ОД ГРАНИЦА ДО СОСТАВ СО ВАРДАР, КАДИНА РЕКА, МАРКОВА РЕКА) - ГОДИШНА: 1800 ДЕНАРИ - ПЕТНАЕС...

Забрана за време на мрест на пастрмката

Забрана за време на мрест на пастрмката

01 Октомври 2018

Почитувани колеги, Ве известуваме дека од денес на сила е забрана за риболов на пастрмка на Вардар 3 - Скопски. Забраната ќе трае до 31.01.2019 година.На реката Треска има целосна забрана поради мрест на пастрмката, контролите ќе бидат заче...

Дел од контролите на Вардар 3 - Скопски

Дел од контролите на Вардар 3 - Скопски

24 Септември 2018

Во прилог е голема галерија од дел од досегашните контроли на Вардар, Треска и Лепенец. Бистро и чесно на вода!

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija