РЕПОРТАЖИ

ПОВЕЌЕ ВО ОВАА КАТЕГОРИЈА
Берсин ... тренинг со Јане

Берсин ... тренинг со Јане

19 Септември 2017

Берсин ... прекрасна вода на само 150 км од Скопје .Вода во која никој не знае што се крие, вода полна со природна храна .Бидејки се пријавивме на Купот на Берсин од 21-24 Септември, решивме со Јане да направиме еден тренинг риболов и да пр...

Бојничиња на улив на Радика во Дебарско езеро

Бојничиња на улив на Радика во Дебарско езеро

19 Септември 2017

Eднодневна рибарска авантура решивме да ја поминеме на Дебарското езеро на состав со река Радика.Имавме информации дека многу рибари идат и дека многу бојник се вади.Со таа мисла и ние тргнавме во риболов на бојник.Секогаш атрактивниот сост...

Favorite Moravica КУП - Алексинац, Србија 2017

Favorite Moravica КУП - Алексинац, Србија 2017

25 Август 2017

На поканата од Давор - leunovo за да го дружам на натпревар во ловење пастрмка со вештачки мамци-спин техника на река Моравица, во Алексинац, Србија не ми требаше многу убедување. Решивме, ќе одиме, иако и двајцата прв пат учествуваме на ва...

Мушичарска репортажа 7 - Радика во лето

Мушичарска репортажа 7 - Радика во лето

11 Јули 2017

Во саботата со Цакуле отидовме на Радика. Јас и тој од горе, Емил, Јулио и Јане од долу. Времето беше одлично, не толку топло како во Скопје, рибата беше релативно активна. Сабајлето почнавме со повеќе откачувања, како поминуваше денот изле...

Мушичарска репортажа 6 - Градац у мом срцу

Мушичарска репортажа 6 - Градац у мом срцу

28 Јуни 2017

Веднаш после затворањето и прогласувањето на победниците на купот на Гацка, тргнавме назад. По пат смисливме план, “како ублажити бол“. Решение, посета на реката Градац во Србија :)Од Хрватска право за Ваљево, каде што некаде ок...

ИНФОРМАЦИИ

ПОВЕЌЕ ВО ОВАА КАТЕГОРИЈА
Заврши Интернационалниот куп „Крап 2017“

Заврши Интернационалниот куп „Крап 2017“

23 Август 2017

И оваа година по 8-ми пат Риболовниот клуб Крап од Радовиш го организираше традиционалниот Интернационалниот КУП-натпревар во спортски риболов во дисциплината Пливка, кој се одржа на езерото Мантово во Радовиш.На овој натпревар кој беше под...

Апел за помош за Николче Колев

Апел за помош за Николче Колев

13 Јуни 2017

Потребна е помош за младиот битолчанец Николче Колев, риболовец (член на Рибар 2011), кој боледува од карцином на меко и сврзно ткиво и потребни му се доста средства за лекување во странство. Однапред Ви се заблагодаруваме за Вашата помош,...

Време на мрест - Лична СОВЕСТ и Борба против рибокрадци

Време на мрест - Лична СОВЕСТ и Борба против рибокрадци

05 Мај 2017

Месеците Мај и Јуни се месеци на мрест во кој ние рибарите треба да знаеме да се воздржиме од одење по риба и особено треба да се воздржиме од зимање на риби кои се во мрест. На многу води низ Македонија има концесионери кои по редот на неш...

Редовно годишно собрание на МРФ 2017

Редовно годишно собрание на МРФ 2017

20 Април 2017

Ве известуваме дека 34-та Седница на Собранието на Македонска Риболовна Федерација ќе се одржи на 23.04.2017 година во просториите на Земјоделски факултет за науки и храна со почеток во 11.00 часот во Скопје. Делегати со право на глас имаат...

Годишно собрание на Рибар 2011 23.03.2017, 19:00 @ СЦ Борис Трајковски

Годишно собрание на Рибар 2011 23.03.2017, 19:00 @ СЦ Борис Трајковски

20 Март 2017

Почитувани членови на Рибар 2011 Ве известуваме дека на 23 Март Четврток со почеток во 19 часот во Прес Салата во СЦ “Борис Трајковски“ ќе се одржи Годишно собрание на Рибар 2011. Собранието ќе биде од затворен тип, односно прав...

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija