Мушичарска репортажа 2 - 2017

Мушичарска репортажа 2 - 2017

За празнициве по обичај тркнав до Охрид и од таму со Емил по риба. Како дестинација ја одбравме реката Треска. Времето генерално не послужи, освен ненадејниот пљусак кој ја направи водата ораница за 5 минути и бевме приморани да си отидеме порано, па на крај завршивме на вежбање кастинг на дива вода :)

Овој пат излегоа поубави риби за разлика од претходните риболови годинава, односно почна да се отвора сезоната како што треба. Ловевме на нимфи, покрај поточарите фативме и вкупно 10-11 калифорниски пастрмки кои не се сликани воопшто. Тежок терен за риболов, обраснато, гранки насекаде.

Уживајте во фотките, а посебно во клипот


Медија

Прегледано 3944 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija