Дивите дојрански крапови 2017

Дивите дојрански крапови 2017

Зетот искажа желба да сме иделе заедно на риболов до Дојран, а зет како мед имам и не се одбива
Собирање некое инфо од вечерта,на брзина пакување и правец Дојран кај алекс плажата.
Наслушнавме дека јадел крапот и само на него и се фокусиравме.
Риболовевме во трските и многу се кинеше цел ден и сета риба е внатре в трска.
Што киневме од подводни трски и закачалки, а имавме и кинења од крапчо!
Фаќав на мате даива трска стара 40год 5м. на 25ка конец 6ка јадици 5гр тапа директаш, на 3-4м длабина,мамец две ,три зрна шеќерац пченка а со неа и раневме за примама. Рибата крапчо беше активна!!!
Времето ни се погоди како не бев со години на ваков риболов на пливка ептен добро ми дојде.
Нешто сликав и снимав со телефон па и нешто од тоа склопив екслузивно за моите форумџии, колеги рибари, па уживајте во видеото, поздрав од цела екипа до следно видување и бистро!

п.с. Се извинувам поради квалитетот што не е во ХД, од телефон е сликано/снимано.


Медија

Прегледано 4175 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija