Репортажата во која Фиксна фати некој бојник

Репортажата во која Фиксна фати некој бојник

Гледам штама на форумов, па ајде малку да го раздвижиме..

Ден недела (минатиот викенд).

По консултација со драги пријатиели и колеги (поздрав до Боби Брада), во саботата одлучено е да се оди до Козјак и да се провери активноста на бојникот.
Аце и Лимун спремни ко пушка, јас си викам, да одам на попаравен после обидот за бојник на Дрим со другарчињата :)

Падна договор и гас накај Козјак.

На Кула во 7:20 и пристигање на место (Близанско) пред 8:00.
Додека се спремаше крмата, Лимун веќе фрилил и го извади првиот бојник за денот.
Почнаа да се редат ударите и уловот. Крма воопшто не беше потребна.
Речиси до пладне рибата беше активна. Потоа престана да јаде и беше потребна крма. Со самата крма, се прибра и плашка која не оставаше на раат после тоа да се фаќа. По промена на локација (малку полево), излегоа уште неколку убави парчиња.
Денот мал и додека средувавме импресии, дојде време да си одиме.

Сума сумраум - убав и топол ден, со солиден улов.
Присутно беше доволно количество на ракија, чварки, туршија и суџук (во случај да берете гајле)

Убаво поминат ден со потврден заклучок во кооперација ;)

Инфо за сите колеги: целиот потег од црквата до Близанско, па се до крајот на Здуње е ловен. Секаде е присутен бојникот и нема потреба од гужви.

Во прилог дел од случувањата и дел од уловот.

Поздрав до следната репортажа.

Прегледано 3038 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija