не ме разбра пак ке напоменам.. мазна е.. тоа ти што го осеќаш на прсти не се жлебови туку структурален карбон, везе нема со жлеб тоа..
а да читам за нив не мислам.. ниту пак читам.. ја фрлав на пепи убава е не е лоша но има место за подобрување.. е сеа што е тоа.. секој како што кажав има различен стил.. затоа нештото кое е custom е многу подобро него general population... барем ти брате Јанко знаеш..
На Ицо му објаснив како се прават и ме сфати човекот.. џабе е овде и да објаснам кога ке се нафрлите со муабетите скрши па види.. не треба затоа што е многу пороста логика.
Цојата е изработена од сплетен 2 Х 2 карбон, 4 слоеви вкупно, од кои 2 еден внатрешен и еден надворешен, карбон туба онаа како Келтан што ја покажа.. измеѓу нив се паралелно поставени карбон тоу платно (2ком.) и здебелување на кичмата..
Изработена е на 4 делна мандрила и не е печена.. Импрегнирана е со TO-20 епоксидна смола.. време на сушење 4 саати..
2 слоја уретански 2 компонентен лак надворешно.. или стендокс или мобихел.. кој е поефтин во моментот..
Повеке технички информации треба??
п.с. трска да се изработи е тешко и технолошки захтевно.. цевка за боили.. јок..
_________________
ЗСРРК Мак Дам
Dodeka se fakate za glupi raboti okolu ribolovot, koj kolkav ribar e, koja e voda komercijala i jezovir, svatete deka kompletno toneme u ovoj sport