Во понеделникот беше ограбен станот на еден наш млад колега од Софија и му е открадната целата опрема од висока класа.
Би ве замолил ако некој се обиде да ви продаде нешто од оваа опрема(можно е да ја пренесат надвор од БГ) да ме информирате,
Ви благодарам
Еве и линк од темата во карпбг форумот
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=34606
Јас пред неколку години во моја Преспа доживеав ист стрес. Ми беше украдена целата опрема, 7 трски меѓу кои и 3 century NG 3,9-3,5, 4 BBLC, 2 Pena, 2 торби, 2 трипода и тн. Таков стрес немам доживеано. Месец дена ме болеше раката од што удрив и скршив плочка во бетонско корито. Шетав како луд по кафани и продавници низ цела Преспа. Дојде полиција, зема отисоци за ДНК анализа, а информирани беа сите крапџии тогаш. Форумов сеуште не постоеше. Знам во каков очај се наоѓа нашиот другар-колега во БГ. Аир да невидат таквите копуци. Се придружувам на молбата на Васил, и се разбира дека веднаш ќе помогнам ако нешто слично дојде до мене.
Васил, во мојот случај, после многу силен притисок, најмногу од полицијата, бидејќи кај нас сумата на пари што во облик на опрема ми беше украдена била за кривично дело. Како и да е, неколку дена после пријавата на кражбата, целата опрема, неоштетена ми беше вратена. И сега и тогаш, сум и многу благодарен на полицајците од Преспа. Искрено се надевам дека на нашиот бугарски колега ќе му се случи истото и дека опремата која, сигурен сум со љубов, ентузијазам и многу пари ја набавувал, ќе му биде вратена.
До сите нас останати, да ја земеме најсериозно оваа молба од Васил, и да помогнеме колку можеме, бидејќи верувајте ми на зборот, знам колку тоа го боли нашиот другар.