Probaj na emerger na 5-10 sm pod povrsinata,koga raboti taka I go probiva filmot mislis deka jade na povrsinata a usvari nekolku santmetri podole ja zima hranata I se pojavuva na povrsinata kako da se hrani gore.koga se rojat insektite golem del od niv nemaat sreka I ne stigaat do povrsinata I ostanuvaat ni gore ni dole I tokmu niv gi selektora I jade.Inaku klenot retko e selektiven do taa mera.da ne ti go mati umot nekoja pastrmka...
Malku polemika
Ja mislam deka zimale od povrsina. Nemaat potreba energicno da zimaat emergeri ispod povrsinata, zatoa sto ne mozat da im pobegnat lesno. Dodeka na povrsinata e obratno, musicata lesno moze da pobegne zatoa sto e popodvizna i odtamu i poagresivnosta na ribata.
Spored mene ima nekolku pricini zasto si promasuval. Prvo sto mi doaga na pamet e deka se rabotelo za pomali ribcinja, vo toj slucaj probaj so pomala musica.
Druga rabota e refleksot. Eksperimentiraj malku, nemoj odma kontra, prricekaj 2 sekundi posle udarot pa posle kontra.
Posto ti ja napagale musicata mozeme da zaklucime deka do nea ne e problemot, nitu do liderot ili snjurot.
Eksperimentiraj si malku, probaj so pomali musici, zemi vazduh pred da dades kontra, ne reagiraj odma na prekrsuvanje na vodata.
Aj pa raskazi ako najdes lek