Втор Државен Мушичарски Куп Шум 2015-та

Вториот државен мушичарски куп во организација на МРФ се одржа на езерото шум во неделата на 05.04.2015-та година. На овој мушичарски куп зедоа учество 11-сет натпреварувачи (мушичари) искусни но и некој нови. Иако имаше скептици пред натпреварот дека ќе се лови во када, дека ќе…

Државен Крапски Куп 8-ми Септември Крушево 2015

Како по традиција и овогодишниот државен крапски куп се одржа во Крушево од 18-20 Септември.На овој куп седум екипи зедоа учество кои исто така како по традиција се врзуваат за овок куп пред се поради релаксираната атмосфера и прекрасната дружба. Правилата на овој куп се…

6-ти Јадранско-подунавски куп Буна 2015

Накратко ќе раскажам како поминавме во Босна на мушичарскиот куп. Во Мостар стигнавме во четвртокот, после 14 часа, од кои едно 12 возење. Добар дел од патот беше планини, нагоре, надоле, кривини. Плус по пат јадевме јагнешко што не беше баш добро испечено :DВо петокот…

Сонце,ветер и риби.Три дена Калиманци...

После неколку пропаднати излети на Калиманци поради временски неприлики, конечно се поклопија со коцки.Ниво на вода екстра. Времето цела недела топло. Полна месечина :) Среда 28.10. поручек намерно отидов на стемнување за де не ме гледаат тие што не треба индијанци.Излегов на обала видов дека…

Крапот.. дивјак..алтан ..од Глобочица by Oki ribar

Уште еден риболов на кој радо ке се сеќавамвпрочем и останатите или сите си наоѓаат ред и место за да некогаш седнеш и со задоволство си го погледнеш ,се сетиш , на сето она што се случувало на моите излети на вода . Со задоволство…

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija