Трoјцата Мускетари

Во пресрет на празникот 11 Октомври видовме шанса за поврзување на неколку денови за риболов.Падна договор да одиме во соседна Бугарија каде што во опција беа места за риболов па се одлучивме да одиме во Костенец на Суки Лејк.Исконтактиравме со чичко Васил и го задолживме…

Мавровски кленови капиталци

По натпреварот со Компир отидов на фамилијарен викенд во ЛеуновоПо обичај опремата стои во кола за да не се испушти некој битен момент и така и се случи.Недела сабајле станување во 4 часот надвор темница, свежо и облачно. Пијам утринското кафе на тераса и посматрам.Темни…

Штука, буцов, клен...

Додека се договараше екипата кога да го нападне Мавровско Езеро, мене ми излезе комбинација за до Грција.Веќе добра позната локација, река Агитис. Рано сабајле, со дедото (кој лови исклучиво на тапа) тргнавме на прва договорена локација.Дравискос, кај прочистителната станица.Рибата слабо активна, тука излезе една штука…

Празнично на Мавровско

Како што се ближи крајот на сезоната на мавровско езеро така се зголемува желбата за уште некој риболов +. После неколку дневно договарање кој ќе оди, кој ден ќе се оди. Падна договор. Недела две коли, 6 луѓе, празник, строг пост, мора да има риба.…

РОБИНЗОН Брада

Во август на риболов поминав петнаесет дена во три кампањи. Решив да направам мала пауза, но таа се одолжи скоро цел месец. Не е дека не планирав но некако плановите се беа јалови. Со тешко срце на крај решив одам САМ. Пред 10 години бев…

Репортажата во која Фиксна фати некој бојник

Гледам штама на форумов, па ајде малку да го раздвижиме.. Ден недела (минатиот викенд). По консултација со драги пријатиели и колеги (поздрав до Боби Брада), во саботата одлучено е да се оди до Козјак и да се провери активноста на бојникот.Аце и Лимун спремни ко…

Репортажата во која Фиксна требаше да ги „утепа“ бојниците

Си бил еден Фиксна и си имал нови другарчиња што го тераа да идат да фаќаат бојник на Дрим.Фиксна, иако типичен езерски рибар, сепак им поверува на другарчињата дека лесно ќе фати (цитирам) „минимум 20 кг бојник“ :) (веќе станува смешно, ама ај...). Време и…

Морски будалаштини

Море, Море, Море....неограничен и неистражен рибарски свет кој чека да биде откриен. После некое време во кое се токмам за на морски спин дојде и тој викенд. Размена на информации со Сашо каде да се оди и од неколку можни места се одлучивме за Алики,…

Пецање за крај на СЕЗОНА 2016

Есен. Крај на Октомври месец, 22 до 25. Езеро Козјак. Со другарми Трајче пецаме за крај на сезона 2016. Првиот ден бираме локација и се улогоруваме. Местото е накрмено и стаповите зафрлени. Никојпат првиот ден не очекувам некаква активност на риба, но и вториот помина…

Госпоѓица "Зубла"

На покана на Мистер $ Даре и братот на нашиот ценет колега kompir99 се придружив на идејата да се појде на река Агитис во потрага по госпоѓица Зубла, барем Даре и јас, затоа што Кире си лови мајсторски бела риба на тапа, нели, за вкусовите…

Мушичарска репортажа 4 (C&R)

Во саботата после пост од 2 викенда за мене, отидовме на Радика со Емил. Викендов кој измина е претпоследниот викенд кога е дозволен риболов на Радика, останува уште 24-25.09 за риболов и после тоа е забрана.Отидовме со идеја дека почнала да качува покрупна пастрмка од…

Едукација на млади кадри - одсек штука

Моментот кога син ми дозна дека на одмор ке одиме во Ставрос , почна со пакување на риболовната опрема . Уште не тргнати почнаа прашањата " кога ке одиме на Агитис "" колку пати ке одиме " :D :D :D ... Јасно даде до знаење…

Малите пастрмски реки на Македонија

Летово со Емил имавме прилика да посетиме повеќе мали рекички низ Македонија на кои може да се мушичари пастрмка.Најчесто се ловат мали пастрмчиња, а знае да изненаде и некоја “голема“ за таква рекичка, од 300-400 грама А вакви се неочекуваните На една од тие рекички…

Шаранско Шосе - Агов Дол

Годинава почна релаксирано на риболовен план. Неколку кратки излети, дружењето на Мавровица, спин посети во соседството и после сето ова нормално следуваше планираното за оваа година. Посети надвор, слободен риболов и некој натпревар...како се најде термин и време, така да напаѓаме. Неколку води ги земавме…

Незавршена приказна-бранцин

После подолго време и јас да ставам една репортажа.Не дека не сме имале и други риболови е не дека не сме фатиле ама оваа треба да остане забележана.Иста ,, шема ,, на летен риболов во Грција на море, тргнување од Скопје на попладне, за да…

Штуки ...серија 1

Прекрасно јулско утро , измислено за риболов :D :D :Dмалку ни требаше да договориме риболов на Агитис . Веќе на полноќ бевме товарени и спремнио за поход :) Не пречека убава глетка ... изгрејсонце кое може само да се посака Стигнавме на локација , трските…

Мушичарска репортажа 3

Вчера повторно бевме на Радика. Од Скопје тргнавме јас, Пепи и Цакуле, а од Охрид Емил и Јулио. Имавме информации од Тврдко кој беше таму во саботата дека реката се заматила од дождот кај Нистрово, ама се надевавме дека ќе се избистри до неделата.Сабајлето се…

Мушичарска репортажа 2

Летово со Емил бевме неколку пати на Радика. Претходната репортажа се случи пред балканското на Тара, а оваа репортажа е од крајот на јули, кога рибата стануваше се помалку активна поради топлото време. Теренот познат, најубавиот крај во Македонија, риболовна техника мушичарење :) Се ловеше…

Јадранско-подунавски куп Тара 2016

Од 7-10 јули се одржа 7-миот Јадранско-подунавски куп во мушичарење на реката Тара кај Колашин во Црна Гора. Од Македонија зема учество една екипа, согласно постигнатите резултати на државниот мушичарски куп Радика 2016, односно Пепи, Емил и јас. Бидејќи беше одлучено да се оди со…

Робинзон Крусо и авантурите на Козјак

….Со Тафта на Вардар пресековме и си отидовме баш кога почна да удира, да си каснеш од газот, ама тоа беше мораше да се иде... тоа беше Сабота...поминавме и на Мавровица да ги посетиме спортистине и да им завидуваме што имаат трски во вода и…

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija