Неочекувано на Керкини

Неочекувано на Керкини

Додека чекам децава да завршат со редовниот тренинг пага договор со неколку родители да се тркне до Керкини на риболов на тапа.
Брзо спремање купување шекерац и пченица за мамец и крма.
Стигање на езеро милина нема ветер па едно сонце кога запече мераци.
Целна риба ни беше црвеноперкс, караш и ако се појави некое крапче.
За зал само еден удар на крап кој беше околу кило се откачи- скина на јадичката на 16 конче пред сама обала. Друго све што фативме некој 10 кила риба беше црвеноперка парчина по 150-200 грамски и чат пат караш. Активно факавме од 7 часот до 13 часот со уживање и мезење без замарање.
За крапот ни рекоа дека е рано иако имаше доста крапски риболовци наместени со шатори и параболици.
Еве и некоја слика.
Поздрав до Ване, Деки и Иле.

Прегледано 5248 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija