Берсин ... тренинг со Јане

Берсин ... тренинг со Јане

Берсин ... прекрасна вода на само 150 км од Скопје .
Вода во која никој не знае што се крие, вода полна со природна храна .
Бидејки се пријавивме на Купот на Берсин од 21-24 Септември, решивме со Јане да направиме еден тренинг риболов и да пробаме како работат мамците. Јане отиде уште во четвртокот да намести позиција а јас стигнав во петокот рано сабајле. Времето беше перфектно, исто како и најавата за него. Според прогнозата не очекуваа три сончеви дена со малку облаци и слаб ветер кој ни одговара. Но не е секогаш по прогноза.

Позицијата наместена, Јане ја резервираше позиција 3, кампот наместен и трските фрлени. Уште не истоварен веќе имаше 4 удари на трските на Јане. Малиот крап активен и решил да се храни :) Набрзина ги извадив и моите трски, се наместивме и уживањето можеше да започне .

Ударите се редеа, почнаа да се редат риби од 500-800 грама, земаше на една бојла, на две бојли ... на 2 - 20ки, на снешко, на диповано, на сингл мамец ... буквално земаше на се. Меѓу ситните секогаш доаѓа и некој крупен :) Имавме удари кои биквално ги изместуваа трските. Се извадија и убави риби но немавме среќа да добиеме капиталец. Најголемата риба беше 6,2 кг.
Неколку слики од уловите.

Поздрав до сите колеги од убавиот Берсин и поздрав до Иван кој е одличен домаќин.

Прегледано 2508 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija