Мушичарска репортажа 7 - Радика во лето

Мушичарска репортажа 7 - Радика во лето

Во саботата со Цакуле отидовме на Радика. Јас и тој од горе, Емил, Јулио и Јане од долу. Времето беше одлично, не толку топло како во Скопје, рибата беше релативно активна. Сабајлето почнавме со повеќе откачувања, како поминуваше денот излегуваа повеќе пастрмки, дел сликавме/снимавме, дел веднаш ги враќавме. Се нимфареше скоро цел ден, освен во периодот од 18 до 20 кога со Цаки ловевме на сува и фативме по неколку парчиња и на сува. Тројцата колеги од Охрид ќе си пишат како поминале. Ние фативме 20-тина пастрмки (пастрмчињата не ги бројам) и сите беа вратени назад.

Бистро до следната репортажа, уживајте во неколкуте фотографии и видеото кое има повеќе материјал :)


Медија

Прегледано 2902 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija