Мушичарска репортажа 4 - Радика, Емил и пастрмката

Мушичарска репортажа 4 - Радика, Емил и пастрмката

Продолжен викенд, петок како создаден за по риба. Со Емил тргаме во 04:30 од Струга (доцниме, во 05 е веќе дење).
Стигаме на Радика и веднаш се симнуваме на истите позиции каде што го одржавме првото коло од мушичарскиот куп, да провериме што нудат позициите на слободен риболов.
Рибата од сабајле беше активна, извадивме по неколку парчиња по 25-26 см на мојата и на Јулио позицијата. Емил продолжи да ја лови на Перун позицијата, а јас се качив на позицијата на Цакуле. Само што почнав да ловам, слушнав викање “Филип, доаѓај, килајка е“ :)
Ете го Емил се бори во брзакот со убава и здрава пастрмка, додека стигнав до него низ река, па да извадам телефон, успеав да го снимам само крајот на борбата. Убаво радичко парче, вагата покажа 1.255 грама. После таа риба, нагоре по реката имавме едно саат време пауза, па по некое рипче, па од кај 12 до 16 штама (многу беше топло и спарно), за после 17 да извадиме по уште неколку парчиња. На стемнување пробавме на сува, имав 7-8 удари, но сите беа промашувања :) Здравје до следното одење


Медија

Прегледано 2852 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija