Испечатете ја страната
Голем Петок во Маврово

Голем Петок во Маврово

После краткотрајно размислување, дали денес (голем празник )да одам на рибарење, опремата у кола и правец Маврово.
5,40h веке сум на местото кое го планирав,ако не е зафатено.
Почнав со кашики,Мепс,Балзер и секако по препорака на веке добитната Абу Тоби.
Потегот од каналот па до брана полека се пополни со пациенти кои околу 9h почнаа да си одат.Во разговор со некои од нив, слабо нема никаква акција ни удар.
Наоружан со стрпливос и упорност не престанав да менувам кашики и да зафрлувам.
10.02h ке остане запаметен засекогаш. УДАР,просто не ми се верува,адреналин шишти,котра и тука е.
На почетокот не баш борбена но како ја носев према обала се појако и појако влеше не се дава.
Конечно во кеп, како бев сам немаше кој да ми помогне да направам по убави слики, но здравје секогаш има следниот пат.

Пастрмката е 2270гр,51цм фатена на Абу Тоби(зелена нијанса).
Стап Шимано Страдик 2,77 15-50гр
Машинка Шимано Страдик 3000фк-хг

Плетеница Шимано Каирики 0,15-ка

Предвез флуорокарбон Горила.

Прегледано 3298 пати

Галерија