Сефте годинава на Дебарско

Сефте годинава на Дебарско

Како што напоменав и пред некој ден, планирано беше да се посети Дебарско Езеро и да проба да се улови некој клен.
Од Скопје појдовме спремни ко да ќе вршиме инвазија над Нормандија :D
На пристигање не пречекаа бранови кои потоа ги снема.
Цел ден езерото беше мирно како тепсија.
Се обидовме да уловиме клен на повеќе начини и мамци, но отсуствуваа капитални примероци.
Јадеа кленчиња до 300 грама и зезаа крупни плашки (големи колку кленовите).
Поради слабата активност на кленот, наместо планирани два дена, се вративме вчера.
Во разговор со останатите колеги кои исто така беа таму, заклучивме дека слабо било на цело езеро.
До минатиот викенд, кленот бил многу активен на повеќе локации.

Се извади риба колку што се извади, се спакувавме и си тргнавме накај дома.
Во отсуство на слики со убави примероци, ви прикажувам слики од позицијата со по некоја риба.

До следната репртажа, поздрав!

Прегледано 3577 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija