Мавровска пегава убавица и мавровски кленови

Мавровска пегава убавица и мавровски кленови

Понеделникот службено бев во Белград па отидов прво до МГ сервис да земам некои работи за Сашо и Даре кои беа оставени на сервис. Влегуваш внатре и незнаеш што попрво да гледаш и да пробаш.
Провртев неколку машинки, продрмав неколку трски и набргу се решив да се подновам.
Четвороделен мушицарски бланк CTS AFFINITY X 9ft #14 негде околу 30 грамец склопен во МГ сервис со Фуџи опрема
Редно беше и да се проба. По договорот со Ненад, Дафко и Перица во саботата тргнавме за Маврово.
Пристигање во Маврово и правец во Национален парк по дозволи
Времето одлично. Сончево топло за овој период во годината и без ветер.
Се симнавме кај каналот и почнавме да фрламе. Имаше уште неколку рибари но кај никого немаше ни удар. Шумарите не посетија и извршија контрола на риболовните дозволи.
Некаде после 10 часот имав удар, контра и рибата бесе закачена. По неколку минутна борба во кепот се најде прекрасна пастрмка
Удри на кашика на дно Aby Toby 20 грамска. Опремата беше: Трска ЦТС Аффинитѕ Џ, Машинка Shimano Vanquish 4000, Плетеница Варивас Авани Сеа басс 0.8 пе и предвез Daiwa Hyper Clear Флуоро царбон 0.28
Вагата покажа 4.3 кг тежина и 75 см должина
На возбудата и немаше крај.
Пофрлавме уште некое време но без понатамошен резултат. Се договоривме за пауза и отидовме во Мал Одмор на кафе.
За време на паузата ковавме планови каде да продолжиме со риболовот и се договоривме следна локација да ни биде каменоломот.
Дафко имаше прв удар и искочи убав клен 2.2 кг. По некое време уште еден клен кај Дафко. Следен беше Ненад со клен од 1.8 кг и на крај и јас извадив еден клен. Сите кленови беа фатени на кашики.
Добитните кашики беа две Jakson и Tiemco
Прекрасно поминат риболовен ден на Мавровско езеро во убави луѓе и добар улов
Бистро

Прегледано 3942 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija