Ангитис - за различни типови болка

Ангитис - за различни типови болка

Хахах, да...идам на тоа Ангитис да се потсетам на времињата коа пецав спин, но пред се чисто да смениме малце.

Декември месец, а крапот веќе си ја отпеа песната за 2016-та. Моравме да си ја ублажиме некако болката рибарска.

Инаку милина е бе ова спинот, излагаш од кола зимаш трската и веќе фаќаш.
Џак на леџа работава.

Јас, Ховиц, Тафта и дедото.

Дедото ми е страствен рибар, па често одиме наваму...особено одкога покажа голем кеф за спинот. Трска си доби на поклон, за останатото го воведов и не му требаше многу да влезе у шема. Наоружан е за се.

Сабајлето пред тргање камен, -2...но, поминавме граница во 5ч наутро каде беше 10 степена. Само што стигнавме одма се фрливме во акција.

Фрлај, фрлај....и никаков успех.
Сменивме до душа неколку места, но штуката најверојатно веќе беше тргнала на меден месец.
Пробавме на се и буквално на 3 локации немавме никаков удар.

Решивме да одиме уште нагоре, каде после толку малтретирање седнавме да одмориме и да џапнеме по некоја.
Да ублажиме болка...

 

За мезенцето беше задолжен Ховиц. Богато, богато.
Без чварки не бива. :D
Ховиц сипа, Јоцо наздравува.
Сепак, на толку труд реката не награди со една фина г-жа штукла за да се биде успешно.
Тафта во акција...
Тоа е тоа пријатели, кратко и слатко...несвојствено за мене.
Но сепак и ова е излет.
Терајте само лабаво на вода и не е битно каков риболов практикуваш.
Друштвото го прави риболовот, не рибите. ;)

БИСТРО!


Медија

Прегледано 2925 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija