Случајна репортажа

Случајна репортажа

Еве и јас да сефтосам една репортажа, се надевам иако случајна не последна, Ќе прашате зошто случајна, па затоа што сосема непланирано се најдов риболов во источна Полска, во таа прилика и голема благодарност, до мојот домаќин еден прекрасен млад човек Матеуш Кшик, голем љубител на спин риболовот, што ми го овозможи незаборавна дружба.
По кратко видување и запознавање дека сме на иста бранова должина, едвај најдовме време за една кратка авантура од двочасовен риболов во близина на градчето Легница.
Езерото во сопственост на некој си богати стари лица, а мојот домаќин се грижи за неговиот рибен фонд. Од рибен фонд има крап, лињак, караш костреж и штука во изобилие.
Требаше да фаќаме од чамец но поради тоа што имаше вода, а немавме доволно време да се зафаќаме со чистење решивме да риболовиме од обала.
Знам дека повеќето се запознаваат со грчката по националност, така наречена од колегата Даре „зубла“, но мојата е полска госпоѓица, среќата и задоволството се очигледни.

Тоа би било се за крај би сакал да споделам јутуб каналот и групата на фб на Матеуш https://www.youtube.com/user/mateuszkrzyk00 , https://www.facebook.com/dzikiestawy/ кој преку мене прати поздрав до сите риболовци на форумот, па ако некогаш ве носи патот во Легница, можете да го исконтактирате и со сигурност дружите и уживате.

Прегледано 2873 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija