Репортажата што му ја должам на Филип :)))

Репортажата што му ја должам на Филип :)))

Ветено - Сторено.

Изминатата недела му ветив репортажа на Филип од моето следно рибарење, па се потрудив да си останам доследен на зборот.

Дестинација - Козјак.

Тргнување од Скопје во петокот попладне и доаѓање на локација околу 17:00.
При паркирање гледаме кола на местото - има некој. Се симнуваме надолу и кога долу гледам едно познато лице - Боби Брада.
Поздравување и падна договор да се позиционираме веднаш до него, со оглед на тоа дека наша цел беше попадиката.
Набрзина симнување, монтирање, крмење, позиционирање и испитување.
Веднаш почна да дава резултати. Длабочина околу 4.5 метри, мамец - пченица. Конец 12ка, јадица 12ка, тапа 2 грама (поради ветрот што беше присутен од време на време).
Рибата беше активна цела ноќ, додека во саботата преку ден, абер немаше од активност. Привите реализирани удари на попадика ги имавме поладнето (после 15:00).
Покрај попадиката, имаше улов и на друга риба (слики во прилог).

Воедно, морам да му се заблагодарам на Боби за дружбата и исклучителниот домаќинлак. Одлично поминат риболов, со многу муабет, малку ракија и вино и по некое парче месо.
Боби, дозволи да „ги пробам“ неговите Беркли параболици (додуша постариот модел), и несебично сподели свои ставови околу крапскиот риболов.
Секако, уловот кај мајсторот не отсуствуваше...

Не би должел многу. Погледнете дел од рибарењето и рибите...

Прегледано 2728 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija