Дружење за паметење

Дружење за паметење

Невообичајно но во Четвртокот дури напладне стигнав на Суки Лејк, се распакував, местење на трските , малку прихранување и веќе бев во очекување на првата риба. По едно два часа пристигна и мојот пријател од Сандански Митко, и Тој по моите стапки, распакување, местење
Незнам колку време помина до првата риба, тоа и не ни е императив , во меѓувреме сваривме по едно кафе па малку муабет за се и сешто. Очекувавме порака од пријателите од Македонија, поточно од Штип и од Виница, Слободан и Дарко кга ќе тргнат. Беа најавени за петок па така некда малку после пладне ете ги и нив.
Ние како добри домаќини им ја резервиравме една од за ова време надобрата позиција на езерото. И не погрешивме, не помина ни еден час веќе имаа две риби, беа многу задоволни.
Понатаму работите си течеа како што треба, ред риба, ред ракијка, ред салатка, приказни до бескрај,
Се има почеток па и крај така да денеска на пладне се собравме, колегите тргнаа на Југ а Јас на запад кон Софија. Се разделивме како вистински пријатели со обеќување наскоро повторно да се видиме на вода.
Како што и обеќав на форумот ѓи качувам сите фотографии кои ѓи имам, малку се без ред ама ме мрзи да ги средувам.

Поздрав од прекрасното Суки Лејк

Прегледано 3009 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija