Во потрага по бркото

Во потрага по бркото

Здраво Почитувани Колеги. Ова беше првиот излез на вода оваа година и тоа на една од омилените води во оваа наша државичка која држи риба-Глобочица. Причина беше и успешно завршената училишна година на Фиќо(одличен 5) и во надеж дека повторно ќе имаме успешен излет како и минатата година, јас, Фиќо и Столе-мојот голем другар и колега,петочки после работа тргнавме накај Ташма. Пристигнавме во вечерните саати,со чамец се префрливме од другата страна на обалата,зафрливме на брзинка и си легнавме надевајќи се дека ќе не разбуди некој од сигнализаторите. Тоа не се случи,од причина што имаше многу треви кои ни ги носеа конците и бевме принудени да ги извадиме трските. Утрото изсондиравме, накрмивме, зафрливме и го чекавме првиот удар.Но за жал,од премногу ѓубре, не бевме во можност да го бркаме крапот, ни ги носеше конците, па на местата каде што беше накрмено пробавме на тапа да пофаќаме бела риба.За наша среќа,рибата беше насобрана и така почнаа мераците.Двата дена се ловеше од чамец,на шекерац. Следуваат неколку слики и едно видео.

Би сакал да апелирам до луѓето кои се грижат за Форумот,да пробаат да најдат начин полесно да ги постираме сликите,на пример како на Facebook,се со цел да не губиме по околу еден саат на правење репортажа.Уште еднаш Голем Поздрав до сите форумџии со риболовечкиот поздрав Бистро.

Прегледано 3055 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija