Трoјцата Мускетари

Трoјцата Мускетари

Во пресрет на празникот 11 Октомври видовме шанса за поврзување на неколку денови за риболов.
Падна договор да одиме во соседна Бугарија каде што во опција беа места за риболов па се одлучивме да одиме во Костенец на Суки Лејк.Исконтактиравме со чичко Васил и го задолживме да ни резервима место за термин од 08.10 до 11.10.2016г.
Не помина ниту еден ден се јави чичко Васил и не извести дека ја резервирал позиција број 5 за тој период.
Два дена пред одење ја спремивме и храната со која ке ловиме,се одлучивме за два вида на боили (темна и светла)боила.
Во саботата се најдовме на договореното место и се упативме на замислената дистанца.
Стигнавме на езерото во 15.00 часот,како домакин не пречека синот на чичко Васил,Алек кој беше на позиција 1 и 2 со своите другари кои беа до понеделникот.
Дојдовме до позицијата која ни беше резервирани и си фрливме ждреб кој каде да лови и почнавме да се местиме и маркираме.
Веке во 16.00 трските беа фрлени во вода и почнавме да ја местиме останатата опрема.
Во 17.15 веќе го имавме и првиот удар кај Роби и надвор беше крапче од 3кг.
Во 18.00 удар кај Дени и убав примерок на крап од 10.200кг.кој што не успеавме да го сликаме.
Во 18.30 удар кај мене и надвор се најде убав гол крап од 7кг.
До полноќ имавме уште три удари од кој еден се откачи а другите два од кои еден 4кг и еден 6кг веке беа надвор.

Одлично за прв ден со оглед на тоа дека касно стигнавме,вечерта ладна со оглед на тоа што се наоѓавме во подножјето на планината Рила.

Ноќта доста активна,освен еден примерок од 8.700кг.другите 5 примероци беа од 3 до 4 кг.
Утрото на гости ни дојде домакинот Алек со кого се напивме кафенце,сркнавме по една супа и секако по една ракија.

Во 11 часот удар и еден гол крап од 8,800кг веке беше надвор.

Додека беше Алек кај нас го замоливме да ни направи едан фотографија.

До ноќта имавме извадено уште 4 риби од кои две беа по 2кг.еден 8,500кг и еден 6,500кг.
Нареден удар во 00,30 часот убав гол примерок од 10,700кг.во 01.15 удар кај Дени и надвор се најде примерок од 8,400кг.
До 04.00 извадивме уште 4 риби од 3 до 4 кг.
Во 10,30 удар и пвторно надвор преубав примерок на гол крап од 10,300кг.не поминаа ниту 30 минути надвор се најде уште еден гол крап од 7,700кг.
Затишје од неколку часа кое го искоритивме да одмориме,апнеме и пивнеме.Овде мора да го пофалам Роби кој што беше задолжен за приготвување на јадење а и за дегустација на ракија и вино,ни приготвуваше разни јадења и салата а како главно јадење ни беше грав со ребра-ала Роби.
Во 14.00 и 14.05 два удара и два крапа од 12кг. и 11кг.веќе беа надвор.
Додека се сликавме и ги пуштивме рибите уште два удара и две реализации,една од 8кг.и една од 9кг.
До вечерта уште три реализации од кои еден 5кг.еден 2кг.и еден прекрасен примерок од 15,100кг.
Во ноќта имавме уште 4 удари од 2 до 5кг.се до 08.20 часот каде што имавме раализација на примерок од 10кг.
До 12.00 часот до колку што и ловевме имавме уште 3 риби од кои едната 8кг.другата 5кг.и последната за целот риболов 9кг.
Одличен риболовен излед на кои што на 9 трски се уловени 242 кг.од кои 36 мерени 15 немерени примероци,испиени неколку литри ракија и вино.
Благодарност до чичко Васил кој освен што ни резервираше постојано беше во контакт со нас дали се е во ред,Алек се покажа супер домакин и би сакал уште многу риболови да се дружиме.

Бисто до нови риболовни излети.

Прегледано 2567 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija