Испечатете ја страната
Штука, буцов, клен...

Штука, буцов, клен...

Додека се договараше екипата кога да го нападне Мавровско Езеро, мене ми излезе комбинација за до Грција.
Веќе добра позната локација, река Агитис.

Рано сабајле, со дедото (кој лови исклучиво на тапа) тргнавме на прва договорена локација.
Дравискос, кај прочистителната станица.
Рибата слабо активна, тука излезе една штука и еден буцов. На тапа убава крупна попадика пецкаше дедо Ристо.
По некое време сменивме локација, сега под железниот мост. Јас се пуштив по река накај састав, компањонот си фати позиција одма после еден брзак, накрми и почна да си ги пегла.
По река надоле, скокови еден куп. Буцов рипа, несака да пипне. Штуката како да ја немаше... Се појави по некој клен на воблер, но немаше активност како што знае да има на докажани локации.
Во глобала добар ден, убаво време, имаше риба...

Еве и некоја слика, колку да не е без ич.

Прегледано 3135 пати

Галерија