Празнично на Мавровско

Празнично на Мавровско

Како што се ближи крајот на сезоната на мавровско езеро така се зголемува желбата за уште некој риболов +. После неколку дневно договарање кој ќе оди, кој ден ќе се оди. Падна договор. Недела две коли, 6 луѓе, празник, строг пост, мора да има риба. Делегација проширена во состав: Гони, Ненад, Давор, Лимун, Синиша и Јас. Собирно место пред лептокарија. Се распоредивме кој со кого во кола и тргнавме. Прва попатна станица Лукоил пред тетово кафе и едно селфи.

Пристигнавме 5.30, со задолжително вадење на дозволи, на вода бевме околу 6.00. Во темното се симнавме некако, риба рипа, на секаде. Ама активност 0. После саат ипол фрлање, удар кај Ненад тука е вика, добар е и искусно го совлада кленот. Покасно мерен 1.830грама

Добро е си викам ќе има риба, продолживме со фрлање ама ништо, тоа беше кај нас од сабајлето. Го прашувам Ненад како е кај другите, вика Давор има три клена. После некое време отидев до кај него. Таму и Синиша и Гони. Дојде Давор и вика ај да ги сликаме рибите. Гледам нешто и не ми е јасно. Нешто големо му викам крап е ова. Се смее и го зема да позираат двајцата.

Вади Давор вагичката и гледаме 2.900 грама

огромен клен фатен во матицата на каналот, борбата може да се замисли, тука е фатен.

Дојде полека време за доручек-ручек и се обравме во мал одмор, Давор насмеан, другите исплашени заради црнецот, некој сакаше да си купи риба.

После одморот се вративме на истото место времето убаво мирно со малку ветерче, таман. излегоа уште два клена убави нешто помалку од 2 кила

Асистент без кепче Лимун, да не беше до мене немаше да ги извадам рибите. Имав и една пастрмка која беше колатерална штета ми удри многу блиску, и беше проголтана кашиката и бидејќи е во забрана веќе нема слики од неа.
Се на се прекрасен ден, убав риболов, убаво дружење, убави риби. Одлично сефте со трската нова МЈ Солпара, фала Зоки од Битола.


Медија

Прегледано 2525 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija