Репортажата во која Фиксна требаше да ги „утепа“ бојниците

Репортажата во која Фиксна требаше да ги „утепа“ бојниците

Си бил еден Фиксна и си имал нови другарчиња што го тераа да идат да фаќаат бојник на Дрим.
Фиксна, иако типичен езерски рибар, сепак им поверува на другарчињата дека лесно ќе фати (цитирам) „минимум 20 кг бојник“ :) (веќе станува смешно, ама ај...).

Време и локација на настан - 22.10.2016 - „кај трскиНе“
Прибор: трска-Хантер 5.5м, конец - Исклучително STROFT 14ка, тапа-Fassа, подвез 12ка Trabucco конец, отежнат со вирбла.

По куси договори и преговори договорен викенд во Охрид/Струга со акцент на риболов на бојник/скобал.

И така Фиксна се нацрта во саботата на бензинската на Макпетрол на влез во струга. Таму седнати на баничка го чекаат другарчињата Емил и Филип.

Доручек и гас накај локацијата.

Стигаме таму, Емил ја гледа водата и вика добро е. Ќе ја биде. (не зборам ништо...)

Една Bear Grylls обиколка на локацијата со цел да се позиционираме на најпобољето место. (пак не коментирам ништо...)

Одбрана локацијата и почнуваме со процедурата.

Сликите ќе го раскажат остатокот :)

Прегледано 2368 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija