Велешкото езеро "Младост" се збогати со крап

Езерото „Младост" е порибено со крап. Во водите беа пуштени 350 килограми. Рибата е донација од страна на Македонската риболовна федерација Порибувањето е по повод е претстојниот крапски куп кој треба да се одржи на 6, 7 и 8 – ми мај. На настанот присуствуваше…

33-то Собрание на Македонска Риболовна Федерација

Почитувани, Ве известуваме дека 33- та Седница на Собранието на Македонска Риболовна Федерација ќе се одржи на 17.04.2016 година во спортската сала Борис Трајковски со почеток во 11.00 часот во Скопје. Повеќе информации со кликање на следниот линк: СОБРАНИЕ НА МРФ Со почит, ЗРСРК РИБАР…

Уловена златна рипка на акумулација Глобочица!

Саботата 08.04.2016 год. беше среќен ден за рибарот Науме.На 50м од мостот во с.Таш Маруништа м.в. Брод беше уловен редок пример на карас и тоа златен.Усидрен покрај коритото на Црн дрим од тука каде што практично започнува и акумулацијата рибарот Науме успеа да го улови…

Крапска Дружба РИБАР 2011 - Езеро Мавровица 2016

Чест ни е и задоволство да ja објавиме по трет пат нашата традиционална крапска дружба која ќе се одржи на Езерото Мавровица, Св. Николе. Истата има за цел да го омасови крапскиот риболов во Македонија и да ги активира сите оние кои имаат желба да…

ЈАВЕН ПОВИК бр. 02/2016 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка во Рибарството и Аквакултурата за 2016 година

Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој („Службен весник“ на Република Македонија број 72/07, 5/09 и 43/2014), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој го објавува следниот ЈАВЕН ПОВИК…

Порибување во регионот на Струмица

Интегрално известување од Зоран Паниќ од Струмица: Со средствата што ги доделивте како помош за порибување на Ловно Риболовно друштво „ЕЛЕН“ од Ново Село беше извршено порибување некаде во пролета на три локации, брана Иловица, брана Новоселка и реката Струмешница од потегот Ново Село -…

Страната ribar.com.mk е повторно во функција

Почитувани колеги риболовци, Ве известуваме дека сајтот ribar.com.mk е повторно во функција. Во изминатиот период поради напад со вируси на серверите каде што се хостира сајтот, дојде до оштетување на дел од веб страната и истата не беше во можност да функционира како што треба…

“Отворена“ е сезоната на Црн Дрим

Како што не извести на форумот Емил од Пастрмка - Струга, на Црн Дрим 1 почнал да работи бојникот и кленот. Бистро!  

Време на мрест - Лична СОВЕСТ и Борба против рибокрадци

Месеците Мај и Јуни се месеци на мрест во кој ние рибарите треба да знаеме да се воздржиме од одење по риба и особено треба да се воздржиме од зимање на риби кои се во мрест. На многу води низ Македонија има концесионери кои по…

Страната ribar.com.mk е повторно во функција

Почитувани колеги риболовци, Ве известуваме дека сајтот ribar.com.mk е повторно во функција. Во изминатиот период поради напад со вируси на серверите каде што се хостира сајтот, дојде до оштетување на дел од веб страната и истата не беше во можност да функционира како што треба…

Рибар 2011 ги пориби со крап Мавровица и Велешко езеро

Како и секоја година, така и изминатата 2015 година здружението Рибар 2011 доброволно и со сопствено собрани средства пориби неколку води во Република Македонија. Последните две порибувања со вредност од 32.000 денари беа на Мавровица и Велешко езеро со околу 100 крапови со тежина во…

Државна дозвола за рекреативен риболов

Почитувани колеги риболовци, Започнати се процедури и може да се аплицира и за годишната државна дозвола. Цената е 7.000 денари и важи на сите риболовни ревири и рекреативни зони (реки и езера) каде што е доделена концесија. Ако некој сака да извади државна дозвола, истото…

Легитимација за рекреативен риболов за 2017

И во 2017 година, сајтот http://www.ribar.com.mk и здружението РИБАР 2011 бесплатно им помагаат на риболовците што побрзо да извадат легитимација, или маркица за 2017 година, за оние кои веќе поседуваат легитимација. Легитимацијата (Маркица за 2017 година) е годишна и ја издава МРФ (Македонска риболовна федерација).…

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo          spin fly          pastrmka          bistroinspekcija