Заврши Интернационалниот куп „Крап 2017“

И оваа година по 8-ми пат Риболовниот клуб Крап од Радовиш го организираше традиционалниот Интернационалниот КУП-натпревар во спортски риболов во дисциплината Пливка, кој се одржа на езерото Мантово во Радовиш.На овој натпревар кој беше под покровителство на Општина Радовиш и градоначалникот Сашко Николов учествуваа 11…

Апел за помош за Николче Колев

Потребна е помош за младиот битолчанец Николче Колев, риболовец (член на Рибар 2011), кој боледува од карцином на меко и сврзно ткиво и потребни му се доста средства за лекување во странство. Однапред Ви се заблагодаруваме за Вашата помош, со која ќе помогнете да се…

Време на мрест - Лична СОВЕСТ и Борба против рибокрадци

Месеците Мај и Јуни се месеци на мрест во кој ние рибарите треба да знаеме да се воздржиме од одење по риба и особено треба да се воздржиме од зимање на риби кои се во мрест. На многу води низ Македонија има концесионери кои по…

Редовно годишно собрание на МРФ 2017

Ве известуваме дека 34-та Седница на Собранието на Македонска Риболовна Федерација ќе се одржи на 23.04.2017 година во просториите на Земјоделски факултет за науки и храна со почеток во 11.00 часот во Скопје. Делегати со право на глас имаат риболовните здруженија, членки на федерацијата кои…

Годишно собрание на Рибар 2011 23.03.2017, 19:00 @ СЦ Борис Трајковски

Почитувани членови на Рибар 2011 Ве известуваме дека на 23 Март Четврток со почеток во 19 часот во Прес Салата во СЦ “Борис Трајковски“ ќе се одржи Годишно собрание на Рибар 2011. Собранието ќе биде од затворен тип, односно право да присуствуваат имаат само членови…

Годишно собрание на Рибар 2011 23.03.2017, 19:00 @ СЦ Борис Трајковски

Почитувани членови на Рибар 2011 Ве известуваме дека на 23 Март Четврток со почеток во 19 часот во Прес Салата во СЦ “Борис Трајковски“ ќе се одржи Годишно собрание на Рибар 2011. Собранието ќе биде од затворен тип, односно право да присуствуваат имаат само членови…

Крапска дружба Рибар 2011 - БЕРСИН 2017

Почитувани колеги крапари, Рибар 2011 со особена чест и задоволство по четврти пат ја објавува традиционалната крапска дружба која за првпат ќе се одржи надвор од границите на Република Македонија. Зборното место овојпат ќе биде на атрактивна локација на 5км од Ќустендил во Р.Бугарија, односно…

Новогодишна лицитација на форумот на ribar.com.mk

Почитувани риболовци, На форумот на ribar.com.mk вчера започна традиционалната новогодишна лицитација со која се собираат дополнителни средства кои РИБАР 2011 ги користи за порибување на водите во Македонија. Годинава порибивме неколку води, а сумите потрошени на порибување беа далеку над собраните средства од ланската лицитација.…

Охридското Езеро третпат порибено со подмладок од јагула

Третпат годинава Охридското Езеро беше порибено со повеќе од 25.000 парчиња подмладок од јагула од страна на АД ЕЛЕМ. Порибувањето почна од кај ресторанот „Ривиера“ во Струга и се вршеше на седум локации-Радожда, Калишта, Струга, Сатеска, Андон Дуков, Охрид и во најдлабокиот дел на езерото.…

Порибување на водите во Националниот парк „Маврово“

Националниот парк „Маврово“ согласно своите надлежности и планови за работа, а согласно годишната програма за работа на ден 28.11.2016 година изврши порибување на водите на територијата на паркот.Денес во водите на Мавровкото езеро и река Радика беа пуштени 20 000 парчиња поточна пастмка (salmo faroides)…

Наскоро започнува светско крапско првенство

Од 20-24.09.2016 во Франција ќе се одржи светското крапско првенство. Македонија учествува на ова првенство со 3 тимови (дуа) плус резервна екипа. Да им посакаме бистро и многу успех, достојно да ја претстават Република Македонија. Информации за текот на првенството кое трае 72 часа ќе…

Кленот е активен на Мавровско езеро

Деновиве на форумот на РИБАР добивме информации од наши членови дека кленот на Мавровско езеро е активен на спин техника, со користење на цикади и воблери. Повеќе информации на форумот :)  

Повторно уловена пирана во Дојранско езеро

Во петокот, во близина на с.Николиќ на Дојранско езеро, повторно е уловена пирана во мрежа од страна на стопанските риболовци. Фотографијата е направена од татко на член на форумот на РИБАР и е автентична.  

Заврши светското првенство во дисциплина пливка

Изминатиот викенд во Пловдив, Бугарија, се одржа светското првенство во риболов во дисциплина “пливка“. Македонската репрезентација зема учество на ова првенство и го освои 16-тото место во вкупна конкуренција, што е најдобар успех на Македонската репрезентација досега на светските првенства во дисциплина “пливка“. Честитики за…

Пирани во Дојранско езеро

Повеќе рибари кои ловат во Дојранското Езеро велат дека биле каснати од непозната риба, за која се уверени дека е озлогласената пирана, опасна риба која живее во јужноамериканските реки. Рибарите се во паника, а според нив на еден нивен колега дури и му бил откинат…

In Memoriam

Колеги, денес, после кратко боледување, почина нашиот колега Владимир Андреев, познат на форумот како ВладоМКД, добар другар, страсен риболовец, еден од основачите на РИБАР 2011... Бог да го прости, нека почива во мир :(  

Затекнати 12 лица кои вршеле нелегален риболов на реката Црн Дрим

ЗРСК „Пастрмка“ од Струга како концесионер на рибите во риболовниот ревир на река „Црн Дрим 1“ во тесна соработка со Државниот инспекторат за замјоделство од Охрид во текот на изминатиот период спровело голем број акции за заштита на рибите во актуелниот период на мрест. -Во…

Отворен јавниот повик за доделување на концесија за риболов на повеќе акумулации

До крајот на јуни ќе биде отворен повикот за доделување на концесија за рекреативен риболов на акумулациите Матка, Глажња, Липково и Градче, а изборот е по пат на електронско наддавање. Риболовните здруженија и фирмите од оваа дејност можат да се јават на повикот за доделување…

Фатени 28 рибокрадци кај рекреативната зона "Акумулација Козјак"

Како што информираа од ДИЗ на 13 и 14 мај извршен е вонреден инспекциски надзор на риболовниот ревир „Треска 2” (потег околу вливот на Беличка река во река Треска) и рекреативната зона „Акумулација Козјак” (целокупната брегова линија). При надзорот на „Акумулација Козјак” користен е и…

Спин дружење на 15.05.2016 на Леуновска брана

Спин риболовците на Рибар 2011 на ден 15.05.2016 ке организираат спин дружење на Мавровско езеро во делот на Леуновска Брана.Секој учесник во дружењето е потребно сам да си обезбеди дневна дозвола.Нема потреба од спортски легитимации, лекарски уверенија, осигурувања ...Нема котизации. Сето ова е замислено како…

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo          spin fly          pastrmka          bistroinspekcija