Фатени четири рибокрадци во Охридское езеро

Фатени четири рибокрадци во Охридское езеро

Во две оделни акции на СВР Охрид , во акција за сузбивање на криволов на Охридското Езеро приведени се 4 лица, кој со соодветен поднесок -Кривична Пријава предадени се пред надлежното обвинителство во Охрид.

Имено, во рамките на добиени сознанија дека одредени лица вршат криволов на Охридска Пастрмка и Белвица во водите на Охридското Езеро, СВР Охрид на ден 26-11-2017 година, кај месноста викана „Рибница“ лишила две лица, кој во пловниот објект имале поголема количина на риба, мрежи и друг алат и прибор кој биле наменети за криволов. Исто така, денес по претходно обработени податоци, затекнале две лица жители на Пештани, во чиј пловен објект исто така биле пронајдени поголема количина на риба, мрежи и друг прибор.

СВР Охрид сака да стави крај на криволовот на Охридското Езеро, кој криволов на рибокрадците им носи голем профит, а и го уништуваат рибниот фонд на пастрмка и белвица во Охрдското Езеро.

Прегледано 2081 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija