Да ве потсетам дека летово во август месец се изврши невиден атак на природно мрестилиште во град Скопје,бевте известени со допис од РИБАР и од мене,повеќе може да видите на страна УНИШТУВАЊЕ НА ПРИРОДНО МРЕСТИЛИШТЕ ВО 21 ВЕК,од ваша страна не добивме никаква реакција ниту коментар,демек тоа е нормално,ниту реагиравте со допис во некој медиум а сега одненадеж се појавувате на голема врата со барање на подршка.Ако сакате малку поопширно да не запознаете со вашите различни гледишта на проблемите,во меѓувреме имавме помор на Треска,испуштање на сапуница во Лепенец,вас ве нема ни со коментар ни со подршка.Не сакам ни да помислам дека причина се парите,меѓутоа заклучокот неизбежно води кон тоа.
Здраво Гоце
бидејќи ме прозвавте со име и презиме се чувствувам обврзан прво вам да ви одговорам на постевните прашања.
Навистина не знам за кое уништување на „најголемо природно мрестилиште“ говорите. За кои риби и каде?
На Треска имаше помор во ревирот на Кичево пред извесно време. За ваша информација активно учествувам во активноста околу откривање на сторителот. Јас лично со екипа од Институтот и со инспектори од Државен инспекторат за земјоделство и Министерство за животна средина, излегов на терен и земав мостри за анализа. Резултатите се готови и ќе бидат доставени до ДИЗ и до концесионерот. Анализите се работени од сопствени средства и се трошени реагенси, а не знам кој ќе плати за нив. Во основа тоа ќе биде некакво лично, или спонзорирање од страна на Институтот за сточарство. Ако се казни сторителот, можеби ќе си наплатиме за работата. Значи во животот не ми се основен мотив парите. Иако мора да признаеме дека без нив не се ни може.
За пената во Лепенец знам, но други институции земаа мостри за анализа. За резултати немам информација. Инаку на Лепенец од пената немаше помор. Тоа го следев затоа што сум редовно на терен.
Ако имате повеќе прашања повелете.