www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 01, 2024 3:33 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12345ELLIPSIS16»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 06, 2013 6:36 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Ме интересира дали и со колку може да се претера со амино киселини во бојли, спод микс итн итн. Кој амино киселини ви се покажале добри, од кои производите... ? Добри и лоши работи за истите.

Иначе ја водам истава оваа тема на еден англиски форум, темата е прогласена за тема на годината на форумот а воедно и тема на историјата во одделот за крапска хемија, има околу 10 000 прегледи и преку 400 коментари ( што за на англиските форуми е реткост ). Па ќе споделувам и од таму работи...

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 06, 2013 6:45 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Spod mixot moze da se pretera itoa kako prasanje e sto sodrzi spod mixot i kako e tretiran

Sto se odnesuva do aminokiselinite od voda do voda,negde saka mnogu a negde saka malku.Aminokiselinite sluzat za atrakcija prvenstveno pa za sve ostanato

Do sega ubedlivo nesto najdobro za mene bil stariot rod hutchinson amino blend supreme,
drugite mi se isti multiamino,nutramino na nutra i solarovata stimulin amino

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 06, 2013 6:50 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
JaneMK НапишиCOLON
Spod mixot moze da se pretera itoa kako prasanje e sto sodrzi spod mixot i kako e tretiran

Sto se odnesuva do aminokiselinite od voda do voda,negde saka mnogu a negde saka malku.Aminokiselinite sluzat za atrakcija prvenstveno pa za sve ostanato

Do sega ubedlivo nesto najdobro za mene bil stariot rod hutchinson amino blend supreme,
drugite mi se isti multiamino,nutramino na nutra i solarovata stimulin amino

еден куп луѓе ако не и сите што се надвор од нашите граници тврдат со глава дури имаат направено и хемиски тестирања за толку извиканите мултимино и нутрамино дека се само обична водичка... Може и рецептот да се најде точно, еве еден точен податок, но ќе ги исклучам имињата на луѓето.
Пред некоја година во соседна србија, еден добар такмичар во компанија со уште неколку такмичари меѓу кои што и еден наш, сами правеа "нутрамино" и само го пакуваа во истите флашички и сите се ковртопереа ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕ ЛУДИЛООООООО БРАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ГРМИИИИ ОВА АМИНОВО, а уствари им продаваа вода + меласа + една специјална арома :D измиксано кое што литар не кошта ни 50 денари

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 06, 2013 6:58 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
еве и за минамино од што е направено и тоа она фабричкото оригиналот:
60% е шеќер, браон бојата ја добива од карамел ( највероватно арома некоја ) а не џигер како што многумина мислат, вкупен процент на протеини во 100мл е 8% значи со други зборови ИЧ.
И најголемиот дел на амино кои што ги има во него се од протеински комплекс а не во слободна форма, така да искористувањето на крапот на овие амино е адекватно на 0. И е тотално не делува атракторски врз крапот затоа што не се растопливи во вода овие амино а со тоа и неможе да чури од бојлата и да го привлече на било кој начин.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 06, 2013 7:05 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
MaximJaki НапишиCOLON
60% е шеќер, браон бојата ја добива од карамел ( највероватно арома некоја ) а не џигер како што многумина мислат, вкупен процент на протеини во 100мл е 8% значи со други зборови ИЧ.
И најголемиот дел на амино кои што ги има во него се од протеински комплекс а не во слободна форма, така да искористувањето на крапот на овие амино е адекватно на 0. И е тотално не делува атракторски врз крапот затоа што не се растопливи во вода овие амино а со тоа и неможе да чури од бојлата и да го привлече на било кој начин.
Одма ке те негирам за горе напишаното.Прво во Србија невиделе оригинално мултимино и мутрамино 20 години.Све е вода
Второ не од читање него од риболов итекако има дејство на атрактор нутраминото и мултиминото ам треба да знаеш колку

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 06, 2013 7:09 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
JaneMK НапишиCOLON
MaximJaki НапишиCOLON
Одма ке те негирам за горе напишаното.Прво во Србија невиделе оригинално мултимино и мутрамино 20 години.Све е вода
Второ не од читање него од риболов итекако има дејство на атрактор нутраминото и мултиминото ам треба да знаеш колку

што е тоа што во твојата употреба на овие 2 ти ги прави како добри атракти ? Како работат ?
може да објасниш на пошироко од што е составено и едното и другото ?
кои амино киселински комплекс го има и неговата таблица ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 06, 2013 7:16 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
А што е битна таблицата????? Битно е како крапот реагира на дадениот производ и можам да гарантирам дека 10 пати подобро реагира со него него без него а тоа е најбитно ;) ;) ;) ;)

Од никогаш несум се ориентирал според таблица множење или делеље него според искуство испитување и краен резултат.Со нешто или без него.А тоа дека има само тоа и нема ништо зошто тогаш сите препакуваат од мелег,бфб,мастер бих и све останато

Што не измислат топла вода или нивни комплекси

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 06, 2013 7:28 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
JaneMK НапишиCOLON
А што е битна таблицата????? Битно е како крапот реагира на дадениот производ и можам да гарантирам дека 10 пати подобро реагира со него него без него а тоа е најбитно ;) ;) ;) ;)

Од никогаш несум се ориентирал според таблица множење или делеље него според искуство испитување и краен резултат.Со нешто или без него.А тоа дека има само тоа и нема ништо зошто тогаш сите препакуваат од мелег,бфб,мастер бих и све останато

Што не измислат топла вода или нивни комплекси

Таблицата е многу, т.е. ПРЕМНОГУ битна во случајов, за да знаеш што и колку ставаш...
што ако во 1 мл минамино / нутрамино има :

Alanine 1.12 mg.
Arginine 0.62 mg.
Aspartic acid 2.55 mg.
Cysteine 0.57 mg.
Glutamic acid 4.40 mg.
Glycine 5.51 mg.
Histidine 0.56 mg.
Isoleucine 1.49 mg.
Leucine 2.37 mg.
Lysine 14.62 mg.
Methionine 12.41 mg.

или што ако во 1мл има :

Alanine 2 mg.
Arginine 1.62 mg.
Aspartic acid 5.55 mg.
Cysteine 2.57 mg.
Glutamic acid 7.40 mg.
Glycine 13.51 mg.
Histidine 14.56 mg.
Isoleucine 15.49 mg.
Leucine 16.37 mg.
Lysine 17.62 mg.
Methionine 12.41 mg.

исто ли е ова Јане ? :D

а во делот за препаковување, нормално дека сите тие ќе препаковуваат нешто што веќе години се продава одлично и се лаже народ со неа, МАРКЕТИНГ... Многу поголема заработувачка ќе има со веќе отворен пазар, него ли да прави нешто свое и да го продава...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 06, 2013 7:45 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
ne me prasuvaj mene nego krapot.Mene krapot mi kazal ;) ;) ;)

treba sekoj da si isproba i da mu kaze,a veruvaj najmalku nie znaeme sto mu treba na krapot.ovie tablici moze ke ti projdat na ezera goli otok kade nema nisto ama na ezera kade ima prirodna hrana tablicive frli gi...

Znaci koristi amino za atrakcija ne zasto mislis deka toa e pravilna ishrana,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 06, 2013 7:54 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
JaneMK НапишиCOLON
ne me prasuvaj mene nego krapot.Mene krapot mi kazal ;) ;) ;)

treba sekoj da si isproba i da mu kaze,a veruvaj najmalku nie znaeme sto mu treba na krapot.ovie tablici moze ke ti projdat na ezera goli otok kade nema nisto ama na ezera kade ima prirodna hrana tablicive frli gi...

Znaci koristi amino za atrakcija ne zasto mislis deka toa e pravilna ishrana,
ок ајде нека биде така, иако можам да демантирам на 101 начин ама нема везе, да видиме другите што ќе кажат на темава па после повуци-потегни ќе ја тераме.

е сега уште едно прашање, ако се движиме по ова твоето на нутрамино шишето пишува од 10 до 30 мл на 500 грама сув микс, значи на кило сув микс од 20 - 60 мл ( греницата од 20 до 60 е огромна, така да ова воопшто не е валидно ) како ќе го одредиш ти ова во која граница најдобро ти работи ? За да можеш ова да го истестираш на една вода еве во овој пример велешко, треба секое одење да се фаќа по неколку риби, а тоа ем не се дешава секое идење ем не се дешава по неколку риби. Така да тестирањето тука пропаѓа.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12345ELLIPSIS16»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 2 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON