Prvo, ne sme mal pazar.
20.000 ribari trosat 100 Eur gdisno za tapa, vobler, boila, trska, crvce, konec,......
2.000.000 EUR ribarski pari se toa.
Vtoro, go imame Kosovo koe ima mnogu ribari a uste poslabo snabdeni prodavnici.
Kolku pari sme dale na oprema kupena od stranstvo ?
Kolku pari sme ostavile na nekoj saem vo Nis ili po sofiskite i belgradskite prodavnici ?
Kolku pari sme ostavile po internet shopovi niz celiot svet ?
Pure fishing ne e nekoja grupacija so skapa oprema.
Megutoa ima kup brendovi vo nea i e interesna zatoasto mozes da gi miksas.
Vo momentot koga vo Makedonija ke dojde nekoj Formax, Vidrax ili Carpologija, tolku ke bide muabetot so nasite prodavnivci.
I uste edna rabota koja ja spomna, marketingot.
Vo momentov vo Makedonija postoi forumov. Koj znae da go iskoristi, moze odlicno da gi prezentira svoite proizvodi.
Абе Саше, вистина 20 000 рибари по 100 евра се 2 000 000 евра рибарски пари за тапи, олова и така натаму, ама еве на пример јас кога би имало некоја таква јака продавница во Скопје, веројатно од таму би ги купувал оние работи кои ги нема во Прилеп, нели трски и машинки не купуваме секоја година, а нив веќе сум ги купил така да за тапи и оловца сигурно нема да идам до Скопје за да земам, исто тоа е и со 17 - 18 000 од овие 20 000 што ги кажуваш... Е сега тие 2 000 кои прават огромни нарачки (има неколкумина и тука
) можеби ќе оставаат бааѓи пари, ама колку тоа ќе и се исплати на продавницата тоа е веќе друга тема имајќи ги во предвид и трошоците за добар голем дуќан во центар на Скопје, добро уредување внатре, плати и придонеси за едно 6-7 вработени и така натаму...
Според мене најдобра и најостварлива варијанта во нашево сценарио е онаа која ја спомна Мартин за виртуелен шоп, врзан со некоја јака продавница од соседството и тоа што имаат тие на лагер го продаваш и ти со минимална заработка и со обезбеден редовен транспорт едно 3-4 пати неделно.
Мое размислување немора да е така...