Koga sme veke kaj pletenicite.
Zemav dve novi, ne deka mi trebaat nego da gi imam koga veke mi se pruzi prilika da gi kupam.
I sega vednas bi sakal da razjasnime nekolku raboti.
Postojat kineski i pletenici koj se kopii, pa posle postojat ,, amerikanski ,, Berkley, Sufix ..... i na vrvot se japanskite Torray, Unitaka, Duel, Daiwa .... a na vrvot, vrv e Varivas ( spored mene a i mnogu drugi ).
Veke imam odlicno iskustvo so Avani Sea bass pletenicata na Varivas. JA koristam veke treta godina i nesto pofino, pomeko i jako ne sum koristel.
Super trout Advance i Avani Casting SMP se pletenici pleteni od 8 niti ( do pred nekoja godina najcesto pletenicite bea pleteni od 4 niti, a vo posledno vreme veke site poznacajni brendovi isfrlija pletenici od 8 niti ) i ednata e so nosivost od 24,1 lb a vtorata od 50 lb.
Super trout ima nekoja sivo/zlatna boja dodeka Avani castingot e vo siva boja i na sekoj 25 m. ima 1 m. rozeva zaradi polesno opredeluvanje na dolzinata na isfrlanjeto ili odreduvanje na dlabocina.
E sega malku si igrav no ubavo e za sporedba i za da se dobie edna pojasna slika za razlikite vo dijametrite pomegu ,, amerikanskite ,, i japonskite pletenici.
Prvata, najdole e Power Pro 8 slick od 10 lb. ( najnovata pletenica na PP ) vo braon boja.
Nad nea e Sufix 832 - 8 Slick od 20 lb. ( najnovata od Sufix ) vo zelena boja
Treta odozdola e Varivas Super trout od 24,1 lb. - sivo zlatna boja
Najgornata e Varivas Avani Casting SMP od 50 lb.
Presudete sami.